İzmir Web Tasarım Ajansı – Web Sitesi Tasarımı, SEO, Adwords, Grafik Tasarım

Özel Tasarım E-Ticaret Sitesi Avantajları ve Dezavantajları

E-ticaret, son 5-10 yıldır dünyayı kasıp kavuruyor. Çok büyük markalar fiziksel mağazalarında küçülmeye gidip tamamen e-ticarete ağırlık vermeye başladılar bile. Amazon, e-bay gibi e-ticaret siteleri ise aldı başını gitti. Türkiye’de, e-ticaret hacmi hala istenilen seviyeye gelemese de önümüzdeki yıllarda ciddi bir artış olacak gibi gözüküyor. Dijitalleşen dünyada, artık herkes internetten bir şeyler almaya, satmaya başladı. Hal böyle olunca yeni girişimlerin ardı arkası kesilmiyor. Yeni bir fikri olan ya da sattığı ürünleri internete taşımak isteyen milyonlarca insan var. İnternetten ticaret yapmak isteyenler ise ya hazır e-ticaret paketi tercih ediyor ya da özel tasarım e-ticaret sitesi. Gelin size özel tasarım e-ticaret sitelerinin avantajları ve dezavantajları hakkında birkaç şey söyleyelim.

Ama öncesinde, hazır e-ticaret paketine mi yoksa özel tasarım ticaret sitesine mi ihtiyacınız var onu düşünmeniz gerekiyor. Bunu belirlemenize yardımcı olacak birkaç faktör şu şekilde:

Bunları belirlemeden ne hazır e-ticaret paketi için karar verebilirsiniz ne de özel tasarım e-ticaret sitesi için.

Özel Tasarım E-ticaret Sitesi Avantajları ve Dezavantajları

Özel Tasarım E-ticaret Sitesinin Avantajları

Sonuç olarak, özel tasarım web siteleri sizlere markalaşma potansiyeli olarak daha fazla katkı sağlar. Bunun sebebi de seo açısından esnekliğiniz ve özel dizayn alternatiflerinizdir.

Özel Tasarım Web Sitelerinin Dezavantajları

Özel tasarım bir web sitesi herkes için doğru tercih olmayabilir elbette. Eğer e-ticarete yeni başlayacaksanız ve bu konuda çok da bilginiz yoksa, belki de hazır paketler daha doğru olur sizin için. Ancak hazır paketlerin çoğu zaman, daha pahalı ve daha kullanışsız olduğunu da belirtelim.

Kısaca hazır e-ticaret paketleri ve özel tasarım web sitelerinin avantajlarını ve dezavantajlarını anlatmaya çalıştık. Gereksinimlerinizi ve hedeflerinizi doğru konumlandırırsanız sizin için hangisinin daha doğru olacağına kolaylıkla karar verebilirsiniz.