Kendi Web Siteni Yapmanın Avantaj ve Dezavantajları

Yayınlandığı tarih: 29 Kasım 2017 Yazar: Kategori: Genel 0 Yorum

Piyasada kendi temel ve güzel web sitenizi yapmanıza olanak sağlayacak pek çok araç bulunmaktadır. Bunların avantaj ve dezavantajları bu yazıda sıralanmıştır. İşte sırasıyla kendi web siteni yapmanın avantaj ve dezavantajları:

Avantaj: Maliyeti azdır. Kendi web sitenizi mevcut araçlarla yapmak bu işi profesyonel olarak yapan birisini tutmaktan çok daha ucuzdur. Çok az yardımla 1 saat içinde çalışan bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Ücretsiz fotoğraflar kullanabilirsiniz, ödemeleri banka hesaplarına bağlayabilirsiniz ve bazı platformlarda logo yaratabilirsiniz.

Dezavantaj: Gerçekten maliyeti az mı? En ucuz web geliştiricilerin bile saatlik ücreti oldukça yüksektir ancak tam zamanlı çalışanların ücretleri daha da fazladır. Bir de şu söylemi unutmamak gerekir: İyi bir web geliştirici tutmanın pahalı olduğunu düşünüyorsan, ucuzunu tutana kadar bekle. Sitenizi kendiniz yaparsanız web sitenizin hedeflerine bağlı olarak, bir profesyoneli tutmaktan daha çok zamana ve paraya mal olabilir.

Gerçekten bir iş kurmak istiyorsanız (önemli sayılarda kullanıcı edinmek, satın almaları gerçekleştirmek) o halde muhtemelen ne yaptığını bilen biriyle bu işe girişmek uzun vadede yararınıza olacaktır.

Avantaj: Çoğu web sitesi yapan, analitik araçları devreye sokarlar. Bir ürün ortaya koyarken yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi kullanıcı verisi toplamaktır. Kullanıcıların sitenizin içinde nasıl dolaştıklarını görebilmelisiniz ki, sitenizin hedeflediğine eriştiklerinden emin olmalısınız ister profil oluşturma ister satış gerçekleştirme olsun. Bugün çoğu web site geliştiricisi, Google Analytics gibi araçlarla entegre olmuş ve müşteri bilgilerini toplayıp profil oluşturmaya olanak tanıyan back-end sistemine sahiptirler.

Dezavantaj: Araç konseptinizin doğruluğunu ortaya koyacak kadar veri sağlıyor mu? Iyi iş kararları verebilmek için mümkün olduğunca çok kullanıcı bilgisini takip edecek şekilde, web siteleri düzgün bir şekilde yapılandırılmalı ve düzgün huni araçlarına sahip olmalıdır.  Web sitesi yapıcı kullanmak, kolay gibi görünebilir ve ihtiyacınız olan tüm back-end desteğine sahipmiş gibi görünebilir ama muhtemelen takip etme kapasitesi daha fazla olan bir şeye ve web sitenizin topladığı tüm bilgiyi yönetmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. İşinize bağlı olarak, bunu yönetmeye yardımcı olacak bir ya da iki eklenti olabilir ama genellikle kendi back-end ‘inizi yapmak en iyisidir.

Avantaj: İnşa ettiğiniz şeyle ilgili mutlak kontrole sahipsiniz. Gerçek maliyeti düşük mü bölümüne benzer şekilde, inşa ettiğiniz şey üzerinde mutlak kontrole sahip olmak, büyük fayda sağlayabilir. Bir vizyonu uygulamak başkasına ne olduğunu anlatmaktan kolaydır. Web tasarımı yapma konusunda tutkuluysanız ve gerekli becerilere sahipseniz, bazen kendinizin yapması daha iyidir.

Dezavantaj: Optimizasyon. Kesin tesisat işleri konusuna çok meraklı ama bir o kadar da kötü bir tanıdığınız vardır. Damlatan musluğu değiştirmek ister ama genellikle evi su basar bu esnada. Kendi web sitemizi inşa etmek istediğimizde de buna benzer durumlar meydana gelir. Yönlendirme mantıklı bir düzene sahip değildir, resimler orantısızdır ve sayfalandırma bozuktur.

Bir web sitesi kullanıcı deneyimi için optimize edilmelidir ki etkin olsun. En temel web sitelerinde bile bu odak noktası değilse, ürününüze sağladığınız şans çok kısıtlı olacaktır.

Son olarak, kendi web sitenizi yapma konusundaki karar tamamen size kalmıştır. Bahsettiğimiz avantaj ve dezavantajlar göz önüne alındığında, işinizin kendi yaptığınız web sitesinin sınırlılıkları içinde şansı olup olmayacağı, rekabet edip edemeyeceği konusunda ciddi ciddi düşünün. Profesyonel yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz, lütfen iletişime geçin ve memnuniyetle etkin web sitenizi birlikte inşa edelim.