Web Sitenizin Tasarımını Geliştirebilecek 7 Element

Yayınlandığı tarih: 19 Şubat 2018 Yazar: Kategori: Genel 0 Yorum

Çoğu site sahibinin en ölümcül hatası, web sitelerinin neden düşük performans gösterdiğini bildiklerini sanmalarıdır. Ne yazık ki, bu nadiren doğrudur. Kullanıcılarınızın sitenizle ilgili düşüncelerini etkileyen alan adından, sunucuya ve sayfa yapısına kadar ziyaretçilerin duygularını etkileyen pek çok faktör vardır.

Web Sitesi Tasarımını Geliştirme

Web Sitesi Tasarımını Geliştirme

  1. Sitenizi Bir Bütün Olarak Değerlendirin

Web sitesi geliştirmeye parça parça yaklaşamazsınız. Tüm yapı, bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bu, kısmen insanlar olarak, geliştirmek için bir şeyler aradığımızda yaptığımız psikolojik hatalardan kaynaklanmaktadır. ‘Ad copy’mizi yeterince uzun incelersek, onunla ilgili olarak şüphe duymaya başlarız.

Bunu önlemek için, büyük resme bakmak konusunda ve zayıf noktaları tespit etme konusunda tecrübesi olan bir profesyonelle çalışın.

  1. Navigasyonu Aşırı Tatlı Yapmayın

Bulrog’da bunun üzerinde, tutkumuzdan dolayı fazlaca dururuz. Bir sitenin navigasyonu, ziyaretçilerin gitmek istedikleri yere gitmelerini sağlayan iskelet yapıdır. Bir sitenin içinde gezinmesi zor ise, hayal kırıklığı ortaya çıkar. Hayal kırıklığı nefrete yol açar. Nefret acı çekmeyi doğurur. Sonunda, insanlar rakiplerinize doğru yol almaya başlarlar.

  1. Siteniz Markanızı Yansıtıyor mu?

Dışarıdan harika görünen bir web sitesi mükemmeldir ama web sitenizin asıl işi güzel olmak değildir. Sonuç üretmelidir. Bunu akılda tutarak, sayfanızın marka kimliğinizi ne kadar iyi yansıttığını ve pazarlama hedeflerinizi ne kadar desteklediğini düşünün.

Stilist tercihleriniz markanızın tonunu ve kültürünü yansıtıyor mu? Sayfa kopyanız, hedef pazarınızın takdir edeceği dilden konuşuyor mu? Markanız, inşa ettiğiniz web sitesinden, sunduğunuz içeriğe ve verdiğiniz mesajlara kadar tutarlı olmalıdır.

  1. Bir Bütün Olarak Her şey Mantıklı Görünüyor Mu?

Tutarlılık muğlak bir konsept gibi görünebilir ama sadece bir dudak hizmeti değildir. Web siteniz, bir şirket olarak sahip olduğunuz felsefe aracılığıyla kullanıcıları yönlendirmesi gereken ve cezbetmesi(ziyaretçiler size tam olarak anladığında olur) gereken bir araçtır. Lucidpress 200’den fazla pazarlama direktörünü ve marka liderini mülakata almıştır ve % 90’nının oluşturulan marka meteryalleri ile ilgili olarak farkedilebilir tutarsızlıklar olduğuna inandığını ama yarıdan fazlasının marka tutarlılığının büyümenin anahtarı olduğunu düşündüklerini ortaya koymuştur.

  1. Sizden Satın Almak Kolay mı?

Hayal gücümüze hitap eden, güzel görünümlü siteleri kaç kez gördüğümüzü size anlatamayız ama bu siteler ana hedeften yoksundu. Bir şey satıyorsanız, satın almayı kolaylaştırdığınızdan emin olmalısınız. Belli belirsiz alışveriş sepetleri, bulması zor satın al butonları ya da CTA eksiklikleri ziyaretçilerin rakiplere yönelmesine yol açmaktadır.

  1. Test Etmeyi Asla Bırakmayın

Sitenizdeki hiçbir şey kazara orada olmamalıdır. İster kullanıcıları bir konsept hakkında düşünmeye sevk etmek için tasarlanan bir parça ad copy olsun, isterse de, kullanıcıları rahat bir ruh haline sokan zarif renk tonlarının kullanımı olsun her şeyin bir amacı vardır. Web sitesi tasarımını geliştirmek genellikle hangi elementlerin amaçlanan fonksiyonlarını gerçekleştirmede başarısız olduklarını tespit için detaylara inme anlamına gelmektedir.

  1. Sitenizi Optimize Edin, Hem Sayfada Hem de Sayfa Dışında

Pazarlama başarısı için, bir site optimize edilmelidir ama bu sadece, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını test ettiyseniz mümkün olabilir. Sizin sitenizi hedef pazarınızla ilgili olarak neyin sıralamalarda yükselteciğine dair doğru fikre sahip olduğunuzda, sitenizin içeriği, hızı ve web varlığı üzerinde çalışmaya devam edin. SEO bir defalık bir operasyon değildir ve gerçek anlamda işe yarayabilmesi için sabır gerektiren ve hiç bitmeyen bir bakım sürecidir.

Web sitesi Tasarımını Geliştirme

Web sitesi tasarımını geliştirebilmek için sayısız yol vardır ama yukardaki çerçeve size doğru yola çıkaracaktır:

  • Web sitenizin genel bir değerlendirmesi ile başlayın ve zayıf işleyen kısımları tespit ettikçe odağınızı daraltın.
  • Sitedeki tüm elementlerin markanızın ruhunu yansıttığına emin olun ve verdiği mesajlarda tutarlı olmalarını sağlayın.
  • Sürekli olarak, iyi işleyen elementlerin işleyişini bozmadan sitenize ince ayar vermek için sayfadaki elementlerin performansını izleyin.

Her şeyden önemlisi de, varsaymayın. Bir projeye yakın olduğunuzda, neyi geliştireceğinizi bilmek zordur. Açık fikirli olun ve size rehberlik etmek için seçtiğiniz profesyonellere güvenin.